CCNP part 2: Routing

Cisco Certified Network Professional part 2: Routing

Gem lengte: 5 dagen
Certificering: CCNP
Voorkennis: CCNA, alsmede kennis van en ervaring met het installeren, opereren en
onderhouden van Cisco routers en switches in een Enterprise omgeving.
Doelgroep: Netwerk professionals die zich bezighouden met het implementeren,
configureren en verifiëren van routing-based solutions gebaseerd op
Cisco IOS
Dagprijs: € 495,- excl. BTW

CCNP part 2: Routing is een vijfdaagse cursus ontwikkeld om deelnemers voor te bereiden op het CCNP examen. Om het CCNP certificaat te behalen moet de cursist zowel Routing, Troubleshooting als Switching met succes hebben afgerond. Deel 2: Routing focust zich op medium tot grote netwerkomgevingen en geavanceerde routing- en implementatie technieken voor Cisco routers die zijn verbonden aan LANs en WANs. Dit wordt ondersteund door hands-on oefeningen. Bij de update naar Routing 2.0 zijn er verouderde onderwerpen uit de cursus gehaald en nieuwe onderwerpen toegevoegd zoals IPv6-Routing. De inhoud is aangepast op IOS versie 15. Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

Module 1 – Planning Routing Services to Requirements
Het begrijpen van algemene basis netwerk- en routing begrippen en hoe routering werkt in een netwerk omgeving.

Module 2 – Implementing an EIGRP-based Solution
Identificeren van de technologieën, componenten en metrics van EIGRP om EIGRP routing te implementeren en te verifiëren in diverse grootschalige netwerken.

Module 3 – Implementing a Scalable Multiarea Network OSPF-based Solution
Identificeren, analyseren en vergelijken van OSPF multi-area routing functies. Behandelen van de voordelen van routing efficiencies voor netwerk operaties om OSPF routing te kunnen implementeren en controleren in een complex bedrijfsnetwerk.

Module 4 – Configuration of Redistribution
Implementeren en verifiëren van een redistributie-oplossing in een multi-protocol netwerk dat gebruik maakt van IOS functies om path selectie en loop-free topologieën te controleren aan de hand van een gegeven netwerkontwerp en gegeven eisen.

Module 5 – Implementing Path Control
Evalueren van standaard netwerk-prestatie problemen en het identificeren van de tools benodigd om een layer 3 path control, gebruik makende van IOS functies, te leveren om het pad te kunnen controleren.

Module 6 – Enterprise Internet Connectivity
Implementeren en verifiëren van een layer 3 oplossing, gebruik makende van BGP, om een Enterprise netwerk aan een service provider te connecteren.

Module 7 – Routers and Routing Protocol Hardening
Het beveiligen van routing protocollen door het gebruik van best practices en authenticatie.

Na afloop van deze training ben je klaar om op te gaan voor het 300-101 examen.

Aankomende data
Deze training kan worden gevolgd in ons ILT op meerdere locaties. Zie het rooster voor de eerstvolgende data.

Begeleiding
Tijdens de training word je begeleid door de docent door middel van (hands-on) oefeningen, praktijkvoorbeelden en up-to-date studiemateriaal. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop. Deze begeleiding eindigt niet bij de laatste studiedag. Na afloop van de training is de docent op elk moment nog bereikbaar voor vragen, oefenmateriaal en handige tools. Ook voor de start van de training denken we graag met je mee. Zo kunnen we studiemateriaal bij je thuis laten bezorgen om alvast te kunnen voorbereiden en eventuele aandachtspunten op basis van het intakegesprek aanwijzen.

Vervolgopleiding
Wil je een stapje hoger of wil je je juist specialiseren? Klik hier voor het totale certificeringsoverzicht. Advies nodig? Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikt traject. Neem contact met ons op of stuur een mail naar info@2sides.nl.

Aanmelden
Je kan je telefonisch of per mail aanmelden voor deze cursus. In het rooster kun je de gewenste data uitkiezen. Na aanmelding nemen we persoonlijk contact met je op om je wensen te bespreken en sturen we een bevestiging. Liever een training op maat? Dat kan! Stuur een mail naar info@2sides.nl of bel ons op (+31) (0)320 74 80 60.