CCNP part 1: Switching

Cisco Certified Network Professional part 1: Switching

Gem lengte: 5 dagen
Certificering: CCNP
Voorkennis: CCNA of vergelijkbaar niveau
Doelgroep: Netwerk professionals die zich bezighouden met het implementeren van switch-based solutions gebaseerd op Cisco IOS
Dagprijs:  € 495,- excl. BTW

CCNP part 1: Switching is een vijfdaagse cursus ontwikkeld om deelnemers voor te bereiden op het CCNP examen. Om het CCNP examen af te mogen leggen moet de cursist zowel Switching, Routing en Troubleshooting met succes hebben afgerond. Switching is ontwikkeld om studenten in aanraking te laten komen met het plannen, configureren en verifiëren van de implementatie van complexe enterprise switching oplossingen voor campus omgevingen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de Cisco Enterprise Campus Architecture. Dit door middel van theoretische ondersteuning en hands-on oefeningen. Variant 2.0 bevat nieuwe onderwerpen zoals IPv6 Routing en is aangepast op IOS versie 15. Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

Module 1 – Basic Concepts and Network Design
Een overzicht verkrijgen van de voorwaarden van een Enterprise campus netwerk design. Doorlopen van het proces en focus punten, alsmede het bespreken van de werking van switches binnen het design en hoe dit zich vertaalt in poortconfiguraties.

Module 2 – Campus Network Architecture
Beoordelen en evalueren van de voorwaarden voor de structuur en componenten die worden gebruikt om een netwerk in de Campus Infrastructuur module van de Cisco Enterprise Architectuur te bouwen in het traditionele drie-laags hiërarchische netwerk model.

Module 3 – Spanning Tree Implementation
De configuratie en voor- en nadelen van de (P)(V)(R) Spanning Tree protocollen en MST in een campus netwerk. Naast het configureren wordt ook het beschermen van een netwerk behandeld.

Module 4 – Configuring Inter-VLAN Routing
Implementeren van Inter-VLAN routing gebruik makende van multilayer switching en/of routing protocollen.

Module 5 – Implementing Highly Availability Networks
Implementeren van een High Availabity Solution aan de hand van een gegeven netwerkontwerp en voorwaarden.

Module 6 – First Hop Redundancy Implementation
De voorwaarden en eigenschappen van first hop redundancy en de implementatie van laag 3 high availability behandelen.

Module 7 – Campus Network Security
Het beveiligen van campus netwerken vanuit de access laag tot het authentiseren van gebruikers om kwetsbaarheden en bedreigingen in VLANs te beperken.

Na afloop van deze training zal je in staat zijn om op te gaan voor het 300-115 examen en het CCNP traject te vervolgen met Routing en Troubleshooting.

Aankomende data
Deze training kan worden gevolgd in ons ILT op meerdere locaties. Zie het rooster voor de eerstvolgende data.

Begeleiding
Tijdens de training word je begeleid door de docent door middel van (hands-on) oefeningen, praktijkvoorbeelden en up-to-date studiemateriaal. Persoonlijke aandacht staat hierbij voorop. Deze begeleiding eindigt niet bij de laatste studiedag. Na afloop van de training is de docent op elk moment nog bereikbaar voor vragen, oefenmateriaal en handige tools. Ook voor de start van de training denken we graag met je mee. Zo kunnen we studiemateriaal bij je thuis laten bezorgen om alvast te kunnen voorbereiden en eventuele aandachtspunten op basis van het intakegesprek aanwijzen.

Vervolgopleiding
Wil je een stapje hoger of wil je je juist specialiseren? Klik hier voor het totale certificeringsoverzicht. Advies nodig? Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikt traject. Neem contact met ons op of stuur een mail naar info@2sides.nl.

Aanmelden
Je kan je telefonisch of per mail aanmelden voor deze cursus. In het rooster kun je de gewenste data uitkiezen. Na aanmelding nemen we persoonlijk contact met je op om je wensen te bespreken en sturen we een bevestiging. Liever een training op maat? Dat kan! Stuur een mail naar info@2sides.nl of bel ons op (+31) (0)320 74 80 60.