Netwerk Professional, dat loont

Het is nog steeds één van de lastigste posities om in te vullen als organisatie; de Netwerk Professional. De juiste combinatie van kennis & vaardigheden is moeilijk te vinden, wat volgens NetworkWorld naar verwachting de hoogte van de salarissen in 2016 omhoog gaat drijven. De verwachting van deze stijging is – gebaseerd op Amerikaanse inkomens – gemiddeld 5.3%. Voor sommige experts zoals Wireless Netwerk Engineers is dat zelfs 9.7% (zie tabel).

Ook het behalen van de juiste certificaten kan een groot verschil maken. Deze tonen niet alleen je kennisniveau en vaardigheden aan, maar geven ook een signaal af aan de markt dat je je ontwikkeling serieus neemt en je de expert op je vakgebied bent. Cisco netwerk certificaten nemen hier de leiding met een salarisstijging van 9%, gevolgd door Linux/Unix (8%), VoIP (5%) en Windows (5%).

Networking-Telecommunications Salaries

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij als opleidingspartij merken ook dat netwerk specialisten met de juiste opleiding, skillset en ervaring nog steeds redelijk zeldzaam zijn. Door initiatieven als het CIV Smart Technology van het ROC ID College te steunen met een donatie van opleidingsuren voor studenten hopen we meer jongeren enthousiast te maken voor het vak. Ook met onze gratis pizzasessies brengen we gedreven netwerk professionals bij elkaar. Immers, dit mooie beroep loont!