Vrouwen in de ICT

Afgelopen training hadden we bij 2Sides Education een leuke dame in de klas. Danielle Broekhuizen kwam via onze partner Dirksen Opleidingen de CCNA Bootcamp volgen. Als netwerk-gespecialiseerde opleider komt dit zelden tot nooit voor. Dat is ook niet zo heel gek, omdat het toch al beperkte aantal vrouwen in de ICT ook nog eens lijkt af te nemen. Omdat wij het ontzettend leuk vonden om Danielle in de klas te hebben en omdat wij eigenlijk gewoon vinden dat er meer vrouwen in de ICT zouden moeten werken, hebben wij naar haar verhaal gevraagd:

Danielle heeft samen met haar vriend Michiel in 2008 PhotographITy opgericht; zoals de naam al zegt een combinatie tussen fotografie en IT. Hierbij focussen ze zich o.a. op de hardware en software die komt kijken bij het werken als fotograaf, bijvoorbeeld de beveiliging van online foto-databases maar eveneens van harddisks, etc. Zelf hebben Danielle en Michiel ook een achtergrond als fotografen. Voor meer informatie zie http://www.photographity.nl/#

Bij de vraag waarom ze heeft gekozen voor ICT geeft Danielle aan: “Op de middelbare school heb ik een test gedaan voor het kiezen van een richting en vakkenpakket. Hier kwam uit dat logica & wiskunde mijn ding is. Daar ben ik eigenlijk bij gebleven.” Na de HAVO is ze verder gegaan met MTS Technische Informatica.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd hoe het haar bevalt als één van de weinige vrouwen in haar werkveld. Daarover vertelt Danielle: “Ik vind mijn werk heel leuk, maar als vrouw moet ik wel 2 keer zo hard werken om mezelf te bewijzen.” Ondanks dit gegeven is Danielle heel enthousiast en heeft veel humor. Maak haar echter niet boos, want in haar vrije tijd beoefent ze fanatiek meerdere exotische vechtsporten. Daarnaast duikt ze graag en bezoekt ze samen met haar vriend 1 keer per maand dierenshows waar ze ook professioneel foto’s maken.

Over de CCNA Bootcamp training die ze bij ons heeft gevolgd geeft Danielle aan: “Ik vond het heel leuk! De eerste dag was het studeren wel weer even wennen, maar dankzij het behouden van een kleine groep en veel hands-on kon ik goed oefenen. Ook is de docent erg vakbekwaam.”

Bedankt Danielle en hopelijk tot een volgende keer!